Wat is het beste matras?

1 oktober 2019

Wat is het beste matras

Uit onderzoek* blijkt dat er alleen al in Google gemiddeld 2400 keer per maand op ‘beste matras’ wordt gezocht. Opmerkelijk, gezien het feit dat het beste matras niet bestaat. Voor de ene persoon is een stevig matras namelijk het beste, terwijl de ander beter slaapt op een matras dat wat soepeler is. Dat komt door twee persoonsgebonden factoren: gewicht en behoefte aan comfort. Op basis van deze twee factoren kan een matrassenspecialist het matras adviseren dat het beste bij u past.

Soorten matrassen

Bij Engering hebben we twee soorten matrassen geselecteerd waarvan we de afwerking - naar gelang uw gewicht en behoefte aan comfort - op u kunnen afstemmen.

Latex matrassen

Deze matrassoort heeft een kern van rubber. Het voordeel van rubber is dat het veerkrachtig is, lang goed blijft en er zowel stevige als soepele matrassen van gemaakt kunnen worden. Bovendien zijn latex matrassen geschikt voor mensen die een allergie hebben. Dat komt doordat het materiaal antibacteriële eigenschappen heeft, waardoor huisstofmijt en schimmels worden geweerd.

Pocketvering matrassen

Zoals de naam al aangeeft is deze matrassoort opgebouwd uit pocketveren, waarbij in een aantal veren een tweede veer is verwerkt die de tegendruk reguleert. Het voordeel van pocketvering matrassen is dat ze voor iedere gewichtscategorie geschikt zijn en dat transpiratievocht - door de ventilerende eigenschappen - goed wordt afgevoerd.

Afwerklagen

Het matras dat het beste bij uw lichaamsgewicht en behoefte aan comfort past, kan van een afwerklaag worden voorzien die voor optimale ondersteuning zorgt. Zo kunnen pocketvering matrassen bijvoorbeeld met een geltex laag (een moderne variant van traagschuim) worden afgewerkt. De afwerklaag kan daarbij in verschillende diktes worden gemaakt, zodat het matras geheel op uw behoeften is afgestemd.

Topmatrassen (ook wel oplegmatrassen genoemd)

Met een topmatras kunt u het slaapcomfort van een standaard matras verbeteren, met name in de vorm van een betere gewichts- en drukverdeling. Andere voordelen zijn:

 

  • De levensduur van het reguliere matras wordt verlengd
  • Het dunne matras is eenvoudig te luchten en om te draaien
  • Bij tweepersoonsbedden kan een topmatras de ruimte tussen twee losse matrassen overlappen.

 

Net zoals bij standaard matrassen, wordt het materiaal waarvan het topmatras is gemaakt op het lichaamsgewicht en de behoefte aan comfort afgestemd. Het is daarom aan te raden om u door een matrassenspecialist te laten adviseren, zodat u zeker weet dat u het juiste topmatras koopt.

Topmatrassen

Voor koppels: één matras of twee losse matrassen?

Zoals gezegd is het belangrijk om een matras op persoonsgebonden factoren af te stemmen. Daardoor kan het voor koppels soms lastig zijn om één matras te kiezen. Voor wat betreft het slaapcomfort geniet het de voorkeur om voor twee losse matrassen te kiezen. Daardoor slaapt u niet alleen prettiger, maar kunt u ook los van elkaar bepalen of u voor het slapen gaan nog even uw bed omhoog doet om tv te kijken of een boek te lezen.

 

Gaat uw persoonlijke voorkeur toch uit voor een gezamenlijk matras? Dan is het goed om te weten dat het mogelijk is om een tweepersoonsmatras uit twee soorten matrassen op te bouwen. Zo heeft u geen last van een naad tussen de matrassen en slapen u en uw partner allebei op een passend matras.

Matrassen en certificeringen

Naast matrassen die in Europa geproduceerd en gecertificeerd zijn, worden er ook matrassen geïmporteerd vanuit landen buiten Europa. Het nadeel daarvan is dat er soms schadelijke gassen worden gebruikt om tijdens het transport insecten te weren. Deze gassen kunnen daardoor in het materiaal van het matras terechtkomen. Met een matras dat in Europa geproduceerd en gecertificeerd is, hoeft u zich hier geen zorgen om te maken. U herkent deze matrassen onder andere aan het CE label.

Kom naar Engering voor het matras dat het beste bij u past

Zoals u heeft kunnen lezen is er op het gebied van matrassen veel mogelijk. Daardoor kan het lastig zijn om te bepalen welk matras voor u het beste is. Bovendien is het belangrijk om te beseffen dat het belang van het maken van de juiste keuze zeer groot is. Een goed matras bepaalt het slaapcomfort namelijk voor circa 80% (mits de bedbodem goed is).

 

Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben wij bij Engering een selectie gemaakt van A-merk leveranciers die hun matrassen in Europa produceren. Zo weet u zeker dat u een matras van hoge kwaliteit in huis haalt dat vrij is van schadelijke materialen. Bovendien worden de matrassen tegen goede garantievoorwaarden geleverd. Mocht er onverhoopt dus toch iets mis zijn met uw matras, dan kunt u er dus op rekenen dat het netjes wordt opgelost.

 

Kortom, wilt u met een gerust hart heerlijk slapen?

Kom dan naar onze beddenspeciaalzaak in Den Haag voor advies (bekijk hier ons adres).

Onze matrassenspecialisten helpen u graag!

*(Bron onderzoek: Google Zoekwoordplanner september 2019)

Actueel

Home
NL EN

Engering.nl maakt gebruik van cookies

Door op ‘Accepteren en doorgaan’ te klikken, accepteert u alle cookies (en vergelijkbare technieken) op deze website. Hiermee kunnen wij en derden uw internetgedrag op deze website volgen en verwerken daarbij uw persoonsgegevens. Door ons en derden kan een profiel worden gemaakt waarmee gepersonaliseerde advertenties kunnen worden getoond.

Meer informatie vind u in onze privacy policy.