Wat is het beste matras?

1 oktober 2019

Wat is het beste matras

Uit onderzoek* blijkt dat er alleen al in Google gemiddeld 2400 keer per maand op ‘beste matras’ wordt gezocht. Opmerkelijk, gezien het feit dat het beste matras niet bestaat. Voor de ene persoon is een stevig matras namelijk het beste, terwijl de ander beter slaapt op een matras dat wat soepeler is. Dat komt door twee persoonsgebonden factoren: gewicht en behoefte aan comfort. Op basis van deze twee factoren kan een matrassenspecialist het matras adviseren dat het beste bij u past.

Soorten matrassen

Bij Engering hebben we twee soorten matrassen geselecteerd waarvan we de afwerking - naar gelang uw gewicht en behoefte aan comfort - op u kunnen afstemmen.

Latex matrassen

Deze matrassoort heeft een kern van rubber. Het voordeel van rubber is dat het veerkrachtig is, lang goed blijft en er zowel stevige als soepele matrassen van gemaakt kunnen worden. Bovendien zijn latex matrassen geschikt voor mensen die een allergie hebben. Dat komt doordat het materiaal antibacteriële eigenschappen heeft, waardoor huisstofmijt en schimmels worden geweerd.

Pocketvering matrassen

Zoals de naam al aangeeft is deze matrassoort opgebouwd uit pocketveren, waarbij in een aantal veren een tweede veer is verwerkt die de tegendruk reguleert. Het voordeel van pocketvering matrassen is dat ze voor iedere gewichtscategorie geschikt zijn en dat transpiratievocht - door de ventilerende eigenschappen - goed wordt afgevoerd.

Afwerklagen

Het matras dat het beste bij uw lichaamsgewicht en behoefte aan comfort past, kan van een afwerklaag worden voorzien die voor optimale ondersteuning zorgt. Zo kunnen pocketvering matrassen bijvoorbeeld met een geltex laag (een moderne variant van traagschuim) worden afgewerkt. De afwerklaag kan daarbij in verschillende diktes worden gemaakt, zodat het matras geheel op uw behoeften is afgestemd.

Topmatrassen (ook wel oplegmatrassen genoemd)

Met een topmatras kunt u het slaapcomfort van een standaard matras verbeteren, met name in de vorm van een betere gewichts- en drukverdeling. Andere voordelen zijn:

 

  • De levensduur van het reguliere matras wordt verlengd
  • Het dunne matras is eenvoudig te luchten en om te draaien
  • Bij tweepersoonsbedden kan een topmatras de ruimte tussen twee losse matrassen overlappen.

 

Net zoals bij standaard matrassen, wordt het materiaal waarvan het topmatras is gemaakt op het lichaamsgewicht en de behoefte aan comfort afgestemd. Het is daarom aan te raden om u door een matrassenspecialist te laten adviseren, zodat u zeker weet dat u het juiste topmatras koopt.

Topmatrassen

Voor koppels: één matras of twee losse matrassen?

Zoals gezegd is het belangrijk om een matras op persoonsgebonden factoren af te stemmen. Daardoor kan het voor koppels soms lastig zijn om één matras te kiezen. Voor wat betreft het slaapcomfort geniet het de voorkeur om voor twee losse matrassen te kiezen. Daardoor slaapt u niet alleen prettiger, maar kunt u ook los van elkaar bepalen of u voor het slapen gaan nog even uw bed omhoog doet om tv te kijken of een boek te lezen.

 

Gaat uw persoonlijke voorkeur toch uit voor een gezamenlijk matras? Dan is het goed om te weten dat het mogelijk is om een tweepersoonsmatras uit twee soorten matrassen op te bouwen. Zo heeft u geen last van een naad tussen de matrassen en slapen u en uw partner allebei op een passend matras.

Matrassen en certificeringen

Naast matrassen die in Europa geproduceerd en gecertificeerd zijn, worden er ook matrassen geïmporteerd vanuit landen buiten Europa. Het nadeel daarvan is dat er soms schadelijke gassen worden gebruikt om tijdens het transport insecten te weren. Deze gassen kunnen daardoor in het materiaal van het matras terechtkomen. Met een matras dat in Europa geproduceerd en gecertificeerd is, hoeft u zich hier geen zorgen om te maken. U herkent deze matrassen onder andere aan het CE label.

Kom naar Engering voor het matras dat het beste bij u past

Zoals u heeft kunnen lezen is er op het gebied van matrassen veel mogelijk. Daardoor kan het lastig zijn om te bepalen welk matras voor u het beste is. Bovendien is het belangrijk om te beseffen dat het belang van het maken van de juiste keuze zeer groot is. Een goed matras bepaalt het slaapcomfort namelijk voor circa 80% (mits de bedbodem goed is).

 

Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben wij bij Engering een selectie gemaakt van A-merk leveranciers die hun matrassen in Europa produceren. Zo weet u zeker dat u een matras van hoge kwaliteit in huis haalt dat vrij is van schadelijke materialen. Bovendien worden de matrassen tegen goede garantievoorwaarden geleverd. Mocht er onverhoopt dus toch iets mis zijn met uw matras, dan kunt u er dus op rekenen dat het netjes wordt opgelost.

 

Kortom, wilt u met een gerust hart heerlijk slapen?

Kom dan naar onze beddenspeciaalzaak in Den Haag voor advies (bekijk hier ons adres).

Onze matrassenspecialisten helpen u graag!

*(Bron onderzoek: Google Zoekwoordplanner september 2019)

Actueel

Tinten van de herfst 29 september 2020 De herfst is begonnen! 22 september 2020 Boxspring: Alle voordelen op een rij 15 september 2020 Wake up with a smile! 8 september 2020 Handdoeken en meer... 1 september 2020 Engering Summervibes 25 augustus 2020 Pullman persoonlijke adviesweken 18 augustus 2020 Wist u dat? 11 augustus 2020 Huismerk Engering 4 augustus 2020 Deze week in de schijnwerpers: Auping & Pullman 28 juli 2020 Swissflex: Het bed van uw dromen 21 juli 2020 Het grote voordeel van thuisblijven 14 juli 2020 Welk materiaal kiest u? 7 juli 2020 Zomerse Update 1 juli 2020 Website online 23 juni 2020 Het juiste dekbed 16 juni 2020 In de spotlights: Simmons 8 juni 2020 Treca de Paris bij Engering Slaapcomfort 26 mei 2020 Pullman in de schijnwerpers 18 mei 2020 Auping Evolve: Het eerste circulaire matras ter wereld 12 mei 2020 Volop lente bij Engering 28 april 2020 Tijd om te dromen met Swissflex 17 april 2020 Pasen vier je met Engering Slaapcomfort 6 april 2020 Een Auping koop je bij Engering Slaapcomfort 27 februari 2020 Decembermaand = dekbeddenmaand 29 november 2019 Wat is het beste hoofdkussen? 6 november 2019 Wat is het beste matras? 1 oktober 2019 Oorzaken en gevolgen van slecht slapen 26 augustus 2019 De zwoele zomer weken 12 juli 2019 Dromen komen uit met Auping 30 april 2019 Voorjaar met Vandyck 20 maart 2019 Nieuwe Boxspring? 5 maart 2019 Pullman actie! 3 februari 2019 Wij wensen u een opgeruimd 2019! 1 januari 2019 Nieuwe collectie Vandyck 2 oktober 2018 Opgeruimd staat netjes! 19 juni 2018 Voorjaar met Vandyck 12 maart 2018 Nieuwe collectie bedtextiel 23 januari 2018 Nieuwe collectie Vandyck 2 oktober 2017 Vandyck Summer Sale bij Engering 19 juni 2017 Auping Boxspring Original: De perfecte basis 19 april 2017
Home
NL EN