Wat is het beste hoofdkussen?

6 november 2019

Wat is het beste matras

Wat is voor mij het beste hoofdkussen?

In het nieuwsitem van afgelopen maand (wat is het beste matras) vertelden wij u dat het beste matras niet bestaat. Voor hoofdkussens geldt hetzelfde. Het zijn namelijk de persoonsgebonden factoren die bepalen welk hoofdkussen het beste voor u is. Voorbeelden van dergelijke factoren zijn uw slaaphouding (bent u een rug-, zij-, of buikslaper?) en de breedte van uw schouders. Op basis van de persoonsgebonden factoren kiest u het kussen uit dat qua steun en comfort het beste bij u past, zodat uw nek en schouders goed ondersteund worden. Een slaapadviseur kan u helpen om de juiste keuze te maken.

Soorten hoofdkussens

Het aanbod hoofdkussens is enorm, maar in hoofdlijnen zijn er 4 soorten kussens:

  • Donzen kussens
  • Synthetische kussens
  • Schuimrubber/latex kussens
  • Traagschuim kussens

 

De kussens kunnen met verschillende materialen en vulgewichten worden geleverd, waardoor ze steviger of soepeler en dikker of dunner worden. Ook bestaan er kussens met combinaties van materialen. Bijvoorbeeld kussens met latex en dons.

 

Donzen kussens

Een donzen kussen is het summum voor wat betreft zachtheid en is met dons en veren gevuld. Door te variëren met de verhouding tussen dons en veren, kunt u het kussen soepeler of steviger maken. Hoe meer dons er in het kussen zit, hoe soepeler het ligt.

 

Synthetische kussens

Een synthetisch kussen is gevuld met synthetische vezelbolletjes. De hoeveelheid bolletjes wordt afgestemd naar gelang de wens om het kussen steviger of soepeler te maken. Het grote voordeel van synthetische kussens ten op zichte van andere kussens is dat u ze kunt wassen, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met een huisstofmijtallergie.

 

Tip: naast het wassen van het kussen, adviseren wij onze klanten met een huisstofmijtallergie om een extra molton te gebruiken en deze wekelijks op 60 graden te wassen. Daardoor houdt u uw bed beter schoon en zult u minder snel last krijgen van een allergische reactie.

 

Schuimrubber/latex kussens

Een schuimrubberen kussen (ook wel latex kussen genoemd) is vormvast en biedt daardoor goede ondersteuning. Het materiaal geeft tegendruk als u erop gaat liggen, zodat u niet in het kussen wegzakt. Bovendien zijn schuimrubber kussens, net zoals synthetische kussens, geschikt voor als u een huisstofmijtallergie heeft.

 

Traagschuim kussens

Kussens die van traagschuim zijn gemaakt, zijn naar onze mening alleen in specifieke gevallen aan te raden. Traagschuim biedt namelijk geen tegendruk. Gekscherend zou u daarom kunnen stellen dat als u veel aan uw hoofd heeft, u diep in het kussen zou wegzakken. Maar nu zonder gekkigheid: bij Engering zijn we wat terughoudend met het adviseren van een traagschuim kussen, tenzij het op basis van uw persoonsgebonden factoren de beste keuze blijkt te zijn.

matras

Hoofdkussens en matrassen

Het hoofdkussen en het matras kunnen niet los van elkaar worden gezien. Daarom is het belangrijk dat ze op elkaar zijn afgestemd. Immers, een kussen waarin u wegzakt in combinatie met een stevig matras zorgt voor onvoldoende ondersteuning van uw hoofd, waardoor nek- en schouderklachten kunnen ontstaan.

 

Hoe lang gaat een hoofdkussen mee?

Een hoofdkussen van hoge kwaliteit gaat tussen de 2 en maximaal 5 jaar mee. Daarna ondersteunt het materiaal onvoldoende. Ook is het vanuit hygiënisch oogpunt niet prettig om langer dan 5 jaar op een kussen te slapen.

 

De voordelen van een kussen van een beddenspeciaalzaak

Soms stellen klanten ons de vraag wat de meerwaarde van de hoofdkussens is die we in onze beddenspeciaalzaak verkopen ten opzichte van goedkope kussens. Het antwoord is simpel: goedkope kussens zijn gemaakt van materialen van lagere kwaliteit. Daardoor zijn ze binnen een jaar aan vervanging toe. Op de lange termijn is het daarom zowel vanuit financieel oogpunt als qua comfort beter om voor een kussen van hoge kwaliteit te kiezen.

 

Europees geproduceerde en gecertificeerde hoofdkussens

Bij Engering hechten we waarde aan goede kwaliteit. Daarmee bedoelen we niet alleen dat de producten die we verkopen van goede kwaliteit moeten zijn, maar ook dat het productieproces van de producten aan Europese wetgeving moet voldoen. Als u bij Engering een hoofdkussen, een matras of een ander product koopt, heeft u daardoor de zekerheid dat de producten vrij zijn van kinderarbeid. Ook worden er tijdens het transport geen schadelijke gassen gebruikt om insecten te weren. Deze gassen kunnen tijdens het transport namelijk in uw matras of kussen terechtkomen.

Kom naar Engering voor het hoofdkussen dat het beste bij u past

Zoals u heeft kunnen lezen, zijn er nogal wat aspecten waarmee u rekening dient te houden als u een hoofdkussen wilt dat het beste bij u past. Om u aan het juiste kussen te helpen, hebben we bij Engering daarom een selectie gemaakt van kussens van A-merk leveranciers die allemaal in Europa produceren en Europees gecertificeerd zijn. Dat ziet u onder andere aan de CE labels op onze hoofdkussens.

 

In onze showroom hebben we bovendien verschillende soorten matrassen waarop u de kussens kunt uitproberen. Zo bent u er zeker van dat uw hoofdkussen past bij het matras dat u thuis heeft of bij ons wilt aanschaffen.

 

Kortom, kom naar onze beddenspeciaalzaak in Den Haag voor persoonlijk advies van onze slaapadviseurs, we helpen u graag!

Actueel

Home
NL EN

Engering.nl maakt gebruik van cookies

Door op ‘Accepteren en doorgaan’ te klikken, accepteert u alle cookies (en vergelijkbare technieken) op deze website. Hiermee kunnen wij en derden uw internetgedrag op deze website volgen en verwerken daarbij uw persoonsgegevens. Door ons en derden kan een profiel worden gemaakt waarmee gepersonaliseerde advertenties kunnen worden getoond.

Meer informatie vind u in onze privacy policy.